علائم خرابی منبع انبساط پکیج
پیشنهاد میکنم قبل هرچیز برای آشنای بیشتر با پکیج مطالب زیر را بخوانید
پکیج چیست؟
پکیج به نوعی سیستم گرمایشی گفته میشود که امروزه جایگزین موتور خانهها شده اند. پکیجها در دو نوع زمینی و دیواری میباشند.در گذشته برای گرمایش منازل با شوفاژ و رادیاتور از موتور خانه استفاده میکردند که موتور خانه علاوه بر هزینه بالا به مکان جداگانه ای از جمله یک اتاق یا انبار نیاز داشت و محیط زیادی را اشغال میکرد.
امروزه برای استفاده از شوفاژ یا رادیاتور از پکیج استفاده میکنند و اما پکیج چیست باید بگویم که پکیج یک سیستم گرمایشی مانند آبگرم کن است که هم وظیفه آبگرمکن و هم موتور خانه را انجام میدهد.
در جواب پکیج چیست بهتر است بگویم که نوعی سیستم گرمایشی بسیار پر کاربرد و پرطرفدار است که باعث حذف موتور خانهها و همچنین آبگرمکن در منزل شما شدند.
انواع پکیچ بر اساس محل نصب
پکیچها براساس نصب به دو دسته تقسیم میشوند، که میتوان آنها را به جای کابینت دیواری و یا زمینی نصب کرد:
- دیواری
- زمینی
- زمینی ایستاده
۱- پکیچ دیواری
پکیچ دیواری را به دلیل اندازه کوچک و شکل ظاهری زیباتر اغلب در آشپزخانه نصب میکنند و به همین دلیل پکیچ دیواری طرفداران بیشتری دارد. پکیج دیواری به دلیل نداشتن منبع ذخیره آب گرم امکان گرم کردن سیستم گرمایشی و تامین آب گرم مصرفی را به طور همزمان ندارد و در طراحی سیستم، اولویت گرمایش با گرم کردن آب گرم مصرفی است. بعد از باز شدن شیر آب گرم مصرفی تمام قدرت صرف گرم کردن آب گرم مصرفی میشود و اگر شیر آب گرم مصرفی به طور طولانی باز بماند، رادیاتورها سرد میشود. لذا بهتر است در مصرف آب گرم به این نکته توجه کنید و در زمستان به طور طولانی شیر آب گرم باز نماند تا رادیاتور سرد نشود. انواع پکیجهای دیواری مجهز به سیستم دودکش هستند. در این سیستمها، دود ناشی از احتراق، یا از طریق دود کش معمولی و یا از طریق فن پکیج، به سمت بیرون هدایت میشود. دودکش پکیج دیواری، از نوع دو جداره است که یکی برای خروج دود و دیگری برای مکش اکسیژن که لازمه احتراق است مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از پکیج دیواری میتواند، مزایا و سودمندیهای بسیاری داشته باشد.
۲- پکیچ زمینی
از دیگر انواع پکیج می توان به پکیچ زمینی اشاره کرد.پکیج زمینی بیشتر در ساختمانهایی با متراژ بالا نصب میشود. چرا که پکیج زمینی در سایزهای مختلف و توان حرارتی مختلفی ساخته و عرضه می شوند که به دلیل اشغال فضای آشپزخانه در آپارتمان از پکیجهای زمینی استفاده نمیشود.
۳- پکیج زمینی ایستاده
یکی دیگر از انواع پکیج، پکیج زمینی ایستاده است. این نوع پکیج برای ساختمانهای بزرگ، ویلایی و دوبلکس و دو طبقه بسیار مناسب بوده و می توان گفت که پکیج زمینی ایستاده ترکیبی از دو پکیج دیواری و زمینی است.از مشخصات این دستگاه میتوان به توان حرارتی بالا و با دو خروجی جداگانه برای دو سیستم گرمایش و قابلیت تفکیک دماهای مدار، اشاره کرد.
فیلم آموزشی منبع انبساط
علائم خرابي منبع انبساط
اگر فشار پکیجتان بالا و یا پایین می آید علت این نوسان منبع انبساط میتواند باشد
خرابی های متداول منبع انبساط
1 – خالي شدن باد منبع به دليل نشتی هوا در سر والف منبع
2 – سوراخ شدن ديافراگم داخل منبع .
3 _ سوراخ شدن قسمت خارجی منبع انبساط
نحوه چک کردن منبع انبساط (اطمینان از خرابی )
در پوش قسمت والف منبع انبساط را باز میکنید و با یک دو سو ریز اهرم داخل را به پایین فشار میدهید در صورت خارج شدن هوا منبع شما سالم است و در صورت خارج شدن مقداری آب منبع انبساط شما سوراخ است و باید تعویض شود و اگر هیچی کدام از گفته های ما یعنی آب و هوا خارج نشود منبع انبساط شما قسمت نگه دارنده هوا آن سوراخ و نشتی دارد در این مورد با استفاده یک تلمبه معمولی منبع را باد بزنید تا به فشار 1 بار برسد.
برای درک بهتر فیلم آموزشی بالا را کامل تماشا کنید
فروشگاه آنلاین خرید منبع انبساط
انواع قطعات پکیج
پرشر سوئیچ آب
وظیفه پرشر سوئیچ آب در پکیج : فشار آب مدار گرمایش را کنترل می کند.
پرشرسویچ هوا
وظیفه پرشرسویچ هوا در پکیج:کنترل خروج محصولات احتراق
رابط پلاستیکی متصل به فن
وظیفه رابط پلاستیکی متصل به فن در پکیج:ایجاد مکش از پرشر سوئیچ هوا.
پمپ سیر کوله
وظیفه پمپ سیر کوله در پکیج:گردش آب مدار گرمایش در پکیج تک مبدله و گردش آب مدار گرمایش به سمت رادیاتورها و نیز مبدل صفحه ای در زمان باز بودن آب گرم مصرفی در پکیج دو مبدله.
منبع انبساط
وظیفه منبع انبساط در پکیج:ثابت نگه داشن فشار مدار گرمایش در مقابل افزایش حجم آب مدار گرمایش.
به دلیل اینکه آب مدار گرمایش آب ثابتی است با افزایش دمای آب شوفاژ حجم این آب شروع به بالا رفتن می کند که برای کنترل فشار این مقدار آب ثابت در یکی از منبع انبساط استفاده می گردد.
سنسور شوفاژ
وظیفه سنسور شوفاژ در پکیج:دمای آب رفت مدار شوفاژ را به برد منتقل می کند و باعث خاموش روشن شدن شعله می گردد تا رادیاتورها به میزان دمای تنظیمی شوفاژ گرم گردد.
سنسور آبگرم مصرفی
وظیفه سنسور آب گرم مصرفی:دمای آب گرم مصرفی را به برد منتقل می کند و باعث خاموش روشن شدن شعله و با حداکثر و حداقل شدن طول شعله می گردد تا آبگرم مصرفی را به میزان دمای تنظیمی آب گرم ، گرم کند.
ترموستات حد شوفاژ کلید حرارتی
وظیفه ترموستات حد شوفاژ کلید حرارتی در پکیج: وظیفه آن کنترل و محافظت از سوختن مبدل اصلی در برابر دماهای بالاتر از 95 درجه و گرمای بیش از حد لازم است.
ترموستات دود
وظیفه ترموستات دود در پکیج: یک کلید ایمنی می باشد و باعث کنترل خروج دود و محصولات احتراق آن می باشد.
شیر برقی گاز
وظیفه شیر برقی گاز در پکیج:عبور میزان لازم گاز جهت تشکیل شعله و حداقل و حداکثر کردن میزان شعله عملکرد داخلی شیر برقی گاز از دو بوبین یکی 220 ولت برای باز و بسته کردن مسیر اصلی گاز و دیگری 24 ولت برای حداقل و حداکثر کردن شعله تشکیل شده است.
ترانس جرقه زن
وظیفه ترانس جرقه زن در پکیج:ایجاد جرقه قبل از باز شدن مسیر گاز تا زمانی که شعله تشکیل شود و الکترود تشخیص شعله ، شعله را تشخیص دهد.
الکترود تشخیص شعله
وظیفه در پکیج:تشکیل شعله پکیج را به برد اعلام می کند.
شیر برقی شیر سه طرفه
وظیفه شیر برقی شیر سه طرفه در پکیج:انتقال آب مبدل اصلی به سمت مبدل ثانویه در زمان درخواست آبگرم مصرفی.
کیت شیر سه راهه (کیت شیر برقی)
وظیفه کیت شیر سه راهه در پکیج:با فشار شافت ،موتور شیر برقی مسیر عبور آب شوفاژ را بین مبدل اصلی و مبدل ثانویه باز و بسته می کند.
شیر پرکن
وظیفه شیر پرکن در پکیج:برای تنظیم فشار آب مدار گرمایش و رادیاتورها از شیر پرکن استفاده می گردد.
شیر اطمینان سه بار شیر
وظیفه شیر اطمینان سه بار شیر در پکیج:جهت جلوگیری از فشار آب بالای 3 بار مدار گرمایش از شیر اطمینان سه بار استفاده می گردد.
وظیفه در پکیج:گرم کردن آب گرم مصرفی و آب شوفاژ.
اطلاعات بسیار مفیدی بود . سپاس بابت وقتی که گذاشته اید .